Još ćemo čekati

Nove loše vesti iz Italije: Zvanično, Seriju A ćemo čekati duže!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Propao je prethodno najavljivani datum za povratak Serije A - 13. jun

Izvor: Gulivet/Getty Images/Pier Marco Tacca

Serija A neće se, ipak, nastaviti 13. juna, kako je ranije najavljivano. Za sada je pomeranje minimalno, ali ovo svakako nisu dobre vesti.

Paralelno sa odlaganjem nastavka sezone, postoji i mali rat koji klubovi vode, pošto pokušavaju da se izbore za ''nemački model'' karantina, ukoliko se prvenstvo nastavi.

Rukovodstvo italijanskog elitnog takmičenja prvo je modifikovalo medicinski protokol na zahtev državnog vrha. U njemu je navedeno da u slučaju da bar jedan fudbaler ili član osoblja nekog od timova bude pozitivan na virus korona, ceo tim mora u karantin na 15 dana, što nikako nije poželjno. 

Većini klubova Serije A to se nije dopalo, pa su isprva najavili štrajk, tražeći da se protokol prilagodi ''nemačkom modelu'', gde će u izolaciju morati samo zaraženi pojedinci a ne ceo kolektiv.

Predlog novog protokola već je predat Fudbalskom savezu Italije, koji ga je dalje prosledio ministru sporta Vinćencu Spadafori, a koji ga dalje šalje nadležim komisijama Vlade.

I dok se čeka rešenje, u javnost je izašao premijer Đuzepe Konte, koji je danas potpisao novi dekret.

"Sportski događaji i takmičenja svih vrsta na javnim ili privatnim borilištima suspenduju se do 14. juna", navedeno je u dokumentu koji je parafirao prvi čovek italijanske Vlade.

Tako se najavljeni početak pomera barem za jedan dan, sa 13. na 14. jun, a pitanje je da li će se i do tada steći uslovi za odigravanje mečeva.

Kako bi sezonu završili na terenu, kako su i planirali, Italijani moraju da odigraju još kompletnih 12 kola, kao i nekoliko zaostalih utakmica. Na prvom mestu je Juventus uz 63 boda, odnosno jednim više od Lacija, a zanimljive su i borbe za mesta u Evropi, kao i opstanak.

Tagovi