ODLIČNO

Načinjen prvi korak ka povratku Premijer lige!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

"Tek nam predstoje dalji razgovori sa igračima, trenerima, stručnjacima iz oblasti zdravstva i Vladom kako bismo se vratili u pun trenažni proces", navedeno je u saopštenju Premijer lige.

Izvor: Michael Regan/Getty Images Europe, Guliver

Klubovi koji se takmiče u engleskoj Premijer ligi od sutra mogu da obavljaju grupne treninge u klupskim trening-centrima.

Što je najavljeno prošle sedmice, zvanično će početi sutra, zaključak je sa video-konferencije održane u ponedeljak, koju su održali čelnici Premijer lige, stručnjaci iz oblasti medicine i predstavnici svih 20 premijerligaških klubova.

U pitanju je, navedeno je u saopštenju Premijer lige, prva faza normalizacije stanja.

"Ova faza omogućava klubovima da obavljaju grupne treninge, ali uz poštovanje svih propisanih mera", navodi se u saopštenju.

"Deo treninga koji podrazumeva dalji fizički kontakt među igračima nije dozvoljen. Prva faza je ustanovljena nakon konsultacija sa igračima, trenerima, klupskim doktorima, nezavisnim stručnjacima i Vladom na čelu. Opšte zdravstveno stanje svih učesnika Premijer lige je prioritet i siguran povratak treninzima je proces koji mora da se obavlja korak po korak. Tek sad nam predstoje dalji razgovori sa svima sa kojima smo i do sada razgovarali, a po pitanju povratka u puni trenažni proces", navedeno je u saopštenju rukovodstva Premijer lige.

Britanska Vlada ranije je dala zeleno svetlo za povratak takmičarskog fudbala na Ostrvo tokom juna, ali konkretan datum nastavka još uvek nije određen. Ponegde se pominje da bi to moglo da bude 19. juna, ali nema zvaničnih informacija.

Takmičenje je, inače, do daljnjeg suspendovano 3. aprila, a poslednji premijerligaški meč odigran je pre više od dva mjeseca, odnosno 9. marta.

Tagovi