Ima ih trojica!

Jedan još luta, drugi se skrasio - Pogba našao klub

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Florentin Pogba vratio se u Ligu 2, gde je ranio nosio dres Sedana. Sada će u Sošo.

Izvor: Christopher Lee/Getty Images Europe

I dok mlađi brat još ne zna gde će i šta će, jedan stariji se skrasio kada je u pitanju nastavak karijere.

Možda se ne zna gde će Pol Pogba nastaviti da ''zarađuje fudbalski hleb'', da li će to i dalje biti Mančester junajted ili možda Real Madrid, Juventus... Jedan od njegove braće, Florentin, nema tih briga.

Defanzivac rođen 1990. godine u februaru prošle godine je potpisao za člana MLS-a Atlantu Junajted, nakon što je prethodno bio u Sedanu, Sent-Etjenu i Genčlerbirligiju.

Od januara je bez kluba, a sada se vraća u francusku Ligu 2, u kojoj je i odigrao najviše mečeva od starta karijere (79, sve za Sedan), a u narednom periodu biće novi član Sošoa.

Klub je potvrdio da je Pogba stariji, inače blizanac napadača Matijasa Pogbe koji nastupa za špansku Lorku, dogovorio saradnju i da je već prošao potrebne medicinske testove.

Florentan Pogba je član Sedana postao 2010. godine, a nakon dve godine je potpisao za Sent-Etjen, ali i ostao u Ligi 2 na pozajmici do isteka takmičarske sezone. U Sent-Etjenu se zadržao do 2018. godine, nakon čega je krenuo put Turske, ali se sa Genčlerbirligijem rastao nakon samo pola godine.

U Ligi 1 je za Sent-Etjen nastupio na 66 utakmica, dok ima i 18 mečeva za ovaj klub na evropskoj sceni, odnosno u Ligi Evrope, gde je čak i imao priliku da se susretne sa bratom, protiv tima sa Old Traforda 2017. godine.

Za razliku od mlađeg brata koji je sa Francuskom postao svetski šampion, Florentin nosi dres Gvineje i do sad aje odigrao 21 meč za tu selekciju. On je i rođen u toj afričkoj zemlji, a porodica se u Francusku preselila pre rođenja njegovog brata Pola.

Jedna transfer saga je rešena, još samo da vidimo gde će Pol...

Tagovi