Veliki gest

Everton otvorio kasu: Ako ne bude publike, dobijate pare nazad

Autor Dušan Ninković

Tim iz plavog dela Liverpula izlazi u susret navijačima i nastavlja niz ekipa u Premijer ligi koje će uraditi isto.

Izvor: Jon Super/AP, Tanjug

Ima još velikih gestova u Engleskoj! Iako ne znamo da li će se, kako i kada nastaviti sezona, a klubovi su u velikim finansijskim problemima, Everton pokazuje veličinu.

Fudbalski klub Everton ponudiće svojim navijačima povraćaj novca koji su potrošili na ulaznice za preostale utakmice u sezoni.

Takmičenje u Premijer ligi prekinuto je 13. marta zbog pandemije korona virusa i nije poznato kada će biti nastavljeno. Uprava lige želi da se utakmice igraju od juna, ali bez publike na tribinama.

Mančester siti je u petak saopštio da će navijači automatski dobiti novac za preostalih šest utakmica koje bi klub igrao kao domaćin u Premijer ligi, a povraćaj novca svojim navijačima ponudili su Brajton i Norič.

Isto će uraditi i Everton, a navijačima je ponuđena i mogućnost da dobiju popust za narednu sezonu ili da novac od ulaznica za preostalih pet utakmica bude prosleđen u klupski dobrotvorni fond.

''Svi navijači koji imaju ulaznice za preostalih pet domaćih utakmica mogu da dobiju povraćaj novca pošto se očekuje da će se, ako se utakmice budu igrale, to održati bez publike'', naveo je Everton.

Everton je imao težak početak sezone, ali je dolazak Karla Anćelotija u klub preporodio ekipu. Zaigrali su mnogo bolje i sigurnije, pa se čak našli i u konkurenciji za Evropu u jednom trenutku.

Trenutno su na 12. poziciji, sa 37 osvojenih bodova, a do kraja sezone su male šanse da se nađu i u borbi za evropske kvalifikacije i za opstanak u ligi.

Tagovi