Fudbal

Barselona, Real Madrid i 550 miliona evra: Gledaćemo Špance svaki dan

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Jasan je razlog zbog kojeg Primera hoće nastavak sezone. Evo kako će to izgledati.

Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Fudbalsko prvenstvo Španije vratiće se 12. juna, a utakmice će biti igrane svakodnevno. Uključujući i ponedeljak.

Još se određuju termini preostalih mečeva, jer bi trebalo da bude odigrano još 11 kola. Trenutni plan je da mečevi budu zakazivani za svaki dan u nedelji, a timovi bi između dve utakmice imali 72 časa za odmor.

Prema pisanju lista "AS", u oblastima u kojima nije velika vrućina mečevi će počinjati u 18 časova, a tamo gde je najtoplije igraće se od 23.

Od ponedeljka do petka utakmice će počinjati najkasnije u 19.30 na stadionima na severu Španije, a vikendima će počinjati sat pre ponoći.

Sve ove odluke biće zvanične kada nadležno državno telo odobri "restart" sezone, u kojoj se aktuelni šampion Barselona i drugoplasirani Real Madrid ravnopravno bore za titulu. Lionel Mesi i ekipa imaju 58 osvojenih bodova, a "kraljevski klub" 56.

Kao i u drugim bogatim zemljama, Primera je takođe pre svega pokrenuta na obnavljanje lige zbog TV prava i velikog novca u igri. Španski list piše o preostalom iznosu od čak 550 miliona evra, od kojeg ni liga ni klubovi ne mogu da odustanu, pa će zato igrati i uz sve podrazumevane rizike i naravno - bez publike.