Fudbal

ARKAN JE NOSIO PIŠTOLJ, PIKSI SE TRESAO!

Autor mondo.me Izvor Kurir

Ovih dana u centru pažnje fudbalske javnosti sjećanje na čuvenu utakmicu Dinama i Crvene zvezde 13. maja 1990 godine

Izvor: Instagram/screenshot

Mnogo je svjedočenja o događaju koji se desio prije 30 godina ,a pojavljuju je se i priče koje do sada nismo čuli.

Jedna od njih je i ona Jureta Ravića, trenutno fudbalskog menadžera, koji je na utakmici između Dinama i Crvene zvezde prije tri decenije obavljao funkciju redara i bio zadužen za bezbjednost.

"Ja sam onaj redar u bijeloj košulji. Svake se godine na taj datum gledam na televizijskim snimcima, tako je bilo i ovaj put, na 30-godišnjicu. Odmah nakon što je Boban udario milicajca", prisjeća se Ravić za "Sportske novosti".

Ravić je otkrio šta je rekao Robertu Prosinečkom kada je haos počeo.

"Pazio sam na igrače obje ekipe koliko sam mogao. Kad je počela tučnjava, Arkan je naredio da igrači Zvezde odu u tunel, pa u svlačionicu. Vidio sam da je Arkan naoružan, da ima pištolj ispod sakoa. No, igrači Zvezde su bili u strahu. Dragan Piksi Stojković tresao se, a ja sam prišao Robertu Prosinečkom i rekao mu: ‘Ne boj se, ti si naš, tebi neće nitko ništa!’ I on je bio uplašen", istakao je Ravić i dodao:"To je bio dan u kojem je milicija čuvala Zvezdine navijače i tukla Hrvate. I ja spadam među one koji smatraju da je zapravo već tada na neki način počeo rat", zaključio je on.