Fudbal

Od Nejmara bolji, od Kristijana veštiji, a Mesiju fali titula koju on ima

Izvor mondo.rs

Edilson smatra da je jedan od najboljih fudbalera u istoriji...

Izvor: Gunnar Berning/Bongarts

Krenete redom i izbrojite 18 klubova za koje je igrao. U dnu njegove stranice Wikipedije piše i da je odigrao 21 utakmicu za selekciju Brazila, od kojih su neke zabeležene 2002. na Svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji.

Brazil je tada pobedio...

Edilson, koji danas ima 48 godina, 1998. bio je najbolji igrač Brazila i kao napadač Korintijansa u idealnom ofanzivnom tandemu sa Fabiom Žuniorom iz Kruzeira. Osvojio je mnoštvo trofeja i raznoraznih šampionata u domovini. 

Edilson danas smatra da je sigurno bolji od Nejmara, a da ima prednosti u odnosu na Mesija i Kristijana Rolanda. Preciznije, tvrdi da oni nisu bolji od njega.

Edilson je visok svega 168 centimetara. Igrao je u Brazilu, Portugalu, Japanu i UAE.

 Veruje da su njegovi podvizi u karijeri dovoljni da se svrsta među najbolje koji su ikada igrali fudbal.

"U najboljem slučaju igrao sam bolje od Nejmara", rekao je Edilson za jednu brazilsku televiziju.

"Treba mu da osvoji Mundijal kako bi bio bolji od mene. Isto važi i za Mesija. Kristijano Ronaldo je vrlo snažan, odlično igra sa obe noge, ali sam veštiji od njega", rekao je bivši napadač, kome su asistencije bile specijalnost.

Na Mundijalu 2002. uspešno je menjao strahoviti napadački trio Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinjo. U Evropi je proveo nekoliko meseci igrajući za Benfiku kao pozajmljen igrač Palmeirasa.