Selektore, ne može!

Kad Nemci kažu NIKO, stvarno to i misle: Selektor ne može da gleda Bundes!

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.rs

Joakim Lev će morati da gleda utakmice iz svog doma.

Izvor: Guliver/Getty Images/Andreas Rentz, Andreas Rentz/Getty Images Europe

Ponadao se čovek koji već skoro deceniju i po vodi Nemačku da će biti među privilegovanima. Za vikend se nastavlja Bundesliga, ali na stadionima neće biti nikog.

I kada kažemo nikog, stvarno to i mislimo. Igraće se sa minimalnim brojem ljudi, pa je tako selektoru Nemačke, Joakimu Levu, saopšteno da za njega nema mesta na mečevima.

Kao mi i svi ostali ljubitelji fudbala na svetu, Lev će utakmice Bundeslige morati da gleda preko televizije. Derbi Borusije i Šalkea, Bajernov nastavak puta ka tituli, atraktivni Lajpcig i sve ostalo što ga zanima moraće da prati preko malog ekrana.

Kako prenosi nemački Bild, dobro obavešteni izvor kada je fudbal u pitanju, na stadionima će biti prisutno 322 osobe, a u tu brojku su uglavnom uključeni samo članovi dva kluba.

Joakim Lev je imao u planu da poseti neke od utakmica i tako na licu mesta vidi igrače koji konkurišu za nacionalni tim. Evropsko prvenstvo koje je trebalo da se održi ovog leta je pomereno, pa će on imati priliku da se bolje upozna sa kvalitetima potencijalnih reprezentativaca, makar preko snimaka.

Nekadašnji ofanzivni vezista, koji je najdublji trag ostavio u Frajburgu, preuzeo je nacionalni tim 2006. godine. Pre toga je dve godine bio pomoćnik u repreztnaciji, nakon što je samostalnu trenersku karijeru gradio u Nemačkoj, Turskoj i Austriji.

Tagovi