Opet na "čizmi"

Vratio se! (FOTO)

Autor Mirjana Šegan

Zlatan Ibrahimović doputovao je u Italiju posle dva meseca

Izvor: Tanjug/AP Photo/Henrik Montgomery/TT News Agency

Zvezda Milana Zlatan Ibrahimović vratio se u Italiju nakon što je prethodna dva meseca proveo u rodnoj Švedskoj. On je sredinom marta napustio "čizmu" kada je proglašena pandemija korona virusa.

Fotografisan je na aerodromu u Milanu sa maskom na licu i rukavicama, pre nego što je prevezen u sportski centar u Milanelu.



Za razliku od ostalih saigrača, Ibrahimović je u proteklom periodu redovno trenirao. On je radio sa ekipom u klubu Hamarbi, čiji je suvlasnik, jer u Švedskoj nisu postojale mere zabrane.

Uprkos dobroj formi neće moći odmah da se priključi ekipi, već će prema propisanim merama morati prvo da provede dve nedelje u obaveznom karantinu, a onda će biti testiran.

Fudbaleri Milana vratili su se prošle nedelje individulanim treninzima, a grupni rad trebalo bi da počne od ponedeljka, 18. maja.

Ibrahimović, koji ima ugovor sa Milanom do kraja sezone, jedan od poslednjih igrača koji se vratio u klub, uoči potencijalnog nastavka Serije A.

Liga je prekinuta 9. marta zbog globalne pandemije korona virusa. Nakon 26 odigranih kola, u vođstvu na tabeli je Juventus sa 63 boda, a najavljeno je da bi čelnici takmičenja i klubovi krajem maja trebalo da dogovore datum nastavka lige.