Fudbal

Sutjeska počela sa treninzima

Izvor MINA

Fudbalski klub (FK) Sutjeska, poštujući mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), počeo je trenažni proces za seniore, omladince (U19) i kadete (U17), saopšteno je iz nikšićkog kluba.

Izvor: MONDO

Navodi se da će se treninzi u tom periodu izvoditi bez fizičkog kontakta, uz održavanje fizičke distance.

“Odlukom NKT planirano je da "standardni" treninzi počnu 18. maja, dok je nastavak takmičenja u navedenim kategorijama planiran za 1. jun”, navodi se u saopštenju.

Iz FK Sutjeska kazali su da će treninzima seniorske ekipe priključiti osam fudbalera iz selekcije U19.

“Omladinskoj ekipi priključeno je 12 kadeta, dok se kadetima iz pionirske ekipe priključilo 13 mladih igrača (U15)”, kaže se u saopštenju.

Iz tog kluba smatraju da će na taj način svim perspektivnim fudbalerima pružiti mogućnost da uz starije kolege brže napreduju i da u narednom periodu budu temelj na kome će se zasnivati budućnost kluba.

Navodi se da je u omladinskoj i kadetskoj ligi planirano odigravanje kompletnog prvenstva koje bi bilo završeno do kraja jula, dok je, kao i kod seniora, već u avgustu planiran početak nove sezone.

Takođe, kako su rekli, uputili su dopis Fudbalskom savezu Crne Gore u kome je Komisiji za takmičenje sugerisano da se u omladinskoj i kadetskog ligi odigra preostalih pet kola vikendom, počev od 1. juna.

“Na taj način bi se takmičenja završila do kraja juna. Igrači bi nakon toga imali kratku pauzu, dok bi već od 15. jula nastavili sa treninzima i pripremama za narednu sezonu”, kaže se u saopštenju.

Iz tog kluba smatraju da u situaciji prouzrokovanoj pandemiji COVID-19, konačan plasman na tabeli treba da bude u drugom planu, i da će nakon skoro dvomjesečne pauze, tridesetodnevnim intenzivnim pripremama, kao i ligaškim utakmicama tokom juna postići cilj da djeca koja se bave fudbalom imaju kontinuitet u treniranju.

“Sigurni smo u sve to, posebno zbog činjenice da će svi oni, nakon pauze, sredinom jula početi sa pripremama za narednu sezonu. Mišljenja smo da bi naporni treninzi i kontinuirani trenažni proces od maja do decembra mogao ugroziti zdravlje mladih sportista, koji nijesu navikli na ovakav ritam treninga i takmičenja”, poručili su iz tog kluba.

Tagovi