Fudbal

Da li je Venger požurio sa stavom: Bliži se kraj ere Ronalda i Mesija

Autor mondo.ba, agencije

Šta vi mislite?

Izvor: LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE

Arsen Venger je više od dve decenije proveo na klupi Arsenala, koji mu je bio i poslednji klub u karijeri. Povukao se 2018. godine, nakon što je prethodno sedio na klupi Kana, Nansija, Monaka i Nagoje.

Danas je direktor Sektora za razvoj fudbala pri Svetskoj fudbalskoj federaciji (na tu funkciju stupio je u novembru prošle godine), a u danima bez zvaničnih utakmica širom sveta govorio je o Kristijanu Ronaldu i Lionelu Mesiju.

Venger, koji je, između ostalog, sa tadašnjom generacijom "tobdžija" 2004. godine stigao do titule u Premijer ligi bez ijednog poraza, govorio je za britanske medije o promenama koje očekuje u fudbalu, s obzirom da sve dve najveće današnje zvezde, prema njegovim rečima, bliže odlasku u penziju.

Ronaldo, koji je trenutno igrač Juventusa (ranije Sportinga, Mančester junajteda i Reala), 35. rođendan je proslavio u februaru, dok će Mesi, koji je celu karijeru proveo u Barseloni, u junu imati tačno 33 godine.

Njihov rivalitet Venger smatra najvećim u istoriji fudbala, međutim u isto vreme razmišlja o "životu nakon njih".

"Nikada nismo videli igrače poput Messija ili Ronalda. Oni su igrači koji mogu da stvore nešto ni iz čega, ali bliže se kraju karijere. Fudbal se nastaviti bez njih, ali igra će se promeniti kada se povuku. Međutim, imamo novu generaciju igrača koja dolazi, a među dva naslednika su Nejmar i Kilijan Mbape", smatra Venger.

Ronaldo je iz Reala u Juventus stigao prošlog leta, a ugovor mu traje do juna 2022. godine.

Mesijeva situacija sa ugovorom u Barseloni bila je predmet medijskih natpisa tokom ove sezone, nakon što se još uvek nije dogovorio o produženju saradnje sa direktorom kluba Erikom Abidalom.

Trenutni ugovor Mesiju ističe na leto sledeće godine.