Fudbal

"Zbrisao" u Dansku, pa ponovo šokirao Seltu: "Nisam nešto puno trenirao..."

Izvor mondo.ba

"Više sam se bavio stanjem uma, meditirao", istakao je Pione Sisto, koji je, suprotno državnim i klupskim merama, tokom karantina napustio Španiju i otišao u Dansku.

Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE

Brojni španski klubovi su se juče i danas vratili obavljanju trenažnog procesa shodno ublažavanju restriktivnih mera nakon dva meseca iscrpljujuće borbe sa pandemijom virusa korona u zemlji gde je zabeleženo najviše slučajeva na tlu Evrope – više od 260.000.

U nadi da će se vrlo brzo vratiti i odigravanju utakmica, klubovi su kročili u trening-centre, ali ne i dvojac Selte Fjodor Smolov – Pione Sisto, koji su se vratili u zemlju nakon što su iz nje "zbrisali" u periodu kad je bio propisan strogi karantin. 

S obzirom da su došli iz inostranstva, četrnaestodnevni karantin im je obavezan, a danski internacionalac se potrudio da ponovo šokira rukovodstvo kluba iz Viga. 

"Nisam se baš nešto pridržavao rasporeda treninga koji nam je propisan za ovo vreme", reči su 25-godišnjeg napadača.

"Nisam fizički trenirao iz više razloga. Više sam se bazirao na mentalno zdravlje, odnosno nečemu što bi nazvao meditacijom. Razmišljao sam o stvarima kroz koje sam prošao do sad u životu i koje me tek očekuju."

Sisto je u Seltu stigao 2016. godine iz danskog Midtjilanda i mnogi su mišljenja da bi nepridržavanje propisanog od strane trenera moglo da mu ugrozi budućnost u klubu.

Ipak, fudbaler rođen u Ugandi ne misli tako.

"Planiram da ostanem u Selti, ne želim da menjam sredinu. Smatram da u klubu još mogu da napredujem, štaviše osećam to zbog klupskih ambicija, trenera i saigrača", rekao je Sisto, koji je do trenutka prekida Primere zbog pandemije korona virusa nastupio na 19 utakmica i postigao dva gola. 


Tagovi