Fudbal

Kako je Majkl Oven napustio Liverpul? Za sve je kriv Karager...

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Bivši napadač se prisetio razloga odlaska u Real Madrid

Izvor: Guliver/Getty Images/Michael Steele, Michael Steele/Getty Images Europe

Majkl Oven s vremena na vreme voli da otkrije nove detalje iz svoje karijere.

Nekada "zlatni dečak" engleskog fudbala činio je to dosta puta u prethodnim mesecima, a ovaj detalj se tiče njegovog odlaska iz Liverpula.

Oven je prethodnih meseci otkrio da je u kasnijoj fazi svoje karijere igrao samo da bi ispoštovao bogate ugovore i da nije imao nikakvu želju da bude na terenu posle brojnih povreda koje su ga mučile.

Otkrio je i da je Alan Širer bio vrlo blizu prelaska u Mančester junajted, želevši da "razotkrije" Širerovu vernost prema navijačima Njukasla kao lažnu.

 A sada se prisetio leta 2004. godine, kada je Oven "Enfild" zamenio prelaskom na "Santijago Bernabeu". Veliku ulogu u toj odluci imao je njegov cimer, ali ne način na koji biste možda očekivali.

"Bili smo u SAD na turneji, a Džejmi Karager i ja smo delili sobu. Rafa Benitez tek što je preuzeo ekipu. Moj agent me je pozvao, dok smo odmarali u sobi. Rekao mi je 'Real želi da te kupi'", počeo je Oven.

"Sećam se da sam samo spustio telefon pored sebe. Karager je shvatio o čemu se radi. Rekao mi je da ne radim to. Pitao sam ga zbog čega, a on je odgovorio da tamo neću igrati i da imaju mnogo dobrih igrača. E, to je bio ključ. To me je nateralo da prihvatim ponudu i odem. Hteo sam da mu dokažem da nije u pravu", otkrio je 40-godišnji Englez.

Oven je u transferu vrednom 12.000.000 evra otišao u Madrid, ali se tamo nije najbolje snažao. Proveo je samo godinu dana, pre nego što se vratio u Englesku, potpisavši za Njukasl.

Karijeru je 2013. godine završio u Stouku.