Fudbal

Ako hoće da igra fudbal - Ronaldo mora dve nedelje u karantin

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Takvi su propisi, a Portugalac će ih se pridržavati...

Izvor: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

Fudbaleri Juventusa danas se vraćaju u trenažni proces, ali među "bjankonerima" neće biti njihove prve zvezde Kristijana Ronalda, iako se vratio u Italiju.

Naime, Portugalac je stigao u Torino, ali će narednih 14 dana morati da provede u samoizolaciji, zbog čega neće moći da trenira sa saigračima. Isto se odnosi i na neke njegove saigrače u Juventusu, koji su tokom prekida sportskih takmičenja odlazili u svoje matične zemlje, prenosi STA.

Ronaldo je otputovao u rodnu Madeiru ubrzo nakon što je prekinuto italijansko prvenstvo. Svoju poslednju utakmicu odigrao je pred praznim tribinama 8. marta protiv Intera (2:0).

Juventus, koji je u svojim redovima imao trojicu igrača zaraženih novim korona virusom, pozvao je još devet fudbalera jer su od ponedeljka mogući treninzi u Italiji.

U toj zemlji je od korona virusa umrlo više od 29.000 ljudi.

Za sada je na Apeninskom poluostrvu nepoznato kada će se nastaviti prvenstvo, a vodeći Juventus, koji ima bod prednost u odnosu na Lacio, već je počeo testirati svoje fudbalere.

Prvi su se pred lekarima pojavili Federiko Bernardeski, Huan Kvadrado, Karlo Pinsojlo, Leonardo Bonući i Aron Ramzi.

Nakon Ronalda, u Torinu još očekuju Mathejsa de Lihta i Bleza Matuidija, koji su otišli u Francusku, te Gonzala Iguaina, koji je u Argentini. Za sada nema informacija o Paulu Dibali koji još čeka "dupli negativni" test na korona virus.