Fudbal

Nemci testiraju SVE klubove i igrače: Ovo su rezultati...

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

U Bundesu preduzimaju potpune mere predostrožnosti.

Izvor: MARTIN MEISSNER/AP, Tanjug

U Nemačkoj testiraju igrače i sve koji imaju veze sa klubovima i trenutno ovako stoje stvari.

Ukupno 10 od 1.724 fudbalera, trenera i drugog klupskog osoblja u dve najjače nemačke lige, Bundesligi i Bundesligi 2, pozitivno je na korona virus, saopštili su nemački mediji.

Masovnim testiranjem, koje je prethodilo nastavku treninga i priprema za nastavak sezone, obuhvaćeno je svih 36 profesionalnih klubova u Bundesligi 1 i 2.

U saopštenju DFL-a (Nemačka profesionalna fudbalska liga) navedeno je da su preduzete odgovarajuće mere u skladu sa odlukama zdravstvenih institucija. Tako je u prvom krugu testirano 1.724 lica, dok bi drugi krug trebalo da bude obavljen do kraja tekuće sedmice.

Cilj zdravstvenih institucija je da svi fudbaleri i stručno osoblje budu testirani oči nastavka sezone, kako bi se smanjio rizik od širenja zaraze.

Podsetimo, u Kelnu je nedavno saopšteno da dvojica fudbalera i fizioterapeut pozitivni na COVID-19, ali da će "jarčevi" normalno nastaviti sa treninzima.

Očekuje se da, uprkos nekolicini zaraženih, koji će naredni period provesti na lečenju, i ostali bundesligaši nastave da rade normalno.

Sezona u Bundesligi prvobitno je trebalo da bude nastavljena 9. maja, zatim je početak prvo odložen za 16, pa za 23. maj, ali po svemu sudeći teško da će u ovom mesecu započeti borbe za bodove.

Tagovi