Fudbal

Ima 28, a već mašta o penzionisanju u dresu Reala!

Autor Dušan Ninković Izvor mondo.rs

Krilni napadač bi volio da cijeli život provede na jednom stadionu.

Izvor: Getty Images/Denis Doyle, Denis Doyle/Getty Images Europe

Osim kratke pozajmice u Espanjolu, Lukas Vaskez je cijeli svoj život proveo u Realu. Tu je od 2007. godine, kada je stigao u mlađe kategorije tima iz Madrida.

Iako ima 28 godina i još uvijek nije blizu kraja karijere, Lukas Vaskez mašta o tome da se ona dogodi upravo u klubu čiji dres nosi tokom većeg dijela života.

Iako je Lukas Vaskez rezervista Reala, bez previše šansi da igra pored skupo plaćenih zvijezda, on ne želi da napusti klub. To znači još nekoliko sezona na stadionu Santijago Bernabeu, u timu kroz čije C i B timove je prošao ranije u karijeri.

''San mi je da se oprostim od fudbala u dresu Real Madrida. Kada sam bio mali, sa bratom sam gledao fudbal, Premijer liga mi je bila atraktivna, ali u sportu se nikada ne zna. Možda bih se tamo uklopio, ali bih voleo ovdje da se oprostim'', istakao je Španac.

Momak koji je upisao devet nastupa za reprezentaciju Španije se pominjao kao transfer meta nekoliko timova. Bilo je interesovanja iz Engleske, ali je teško očekivati da će se taj transfer realizovati nakon ovakvog mišljenja.

Učesnik Svjetskog prvenstva u Rusiji ove sezone ne uspeva da se izbori za ulogu startera u Realu. Član prvog tima Madriđana je od 2015. godine, kada se u klub vratio sa jednogodišnje pozajmice u Espanjolu.

Tagovi