ŠIROKO

Ma kakva kriza, Sterlingu spremaju neviđen ugovor - 115.000.000€!

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Zvezda Mančester sitija će postati dosta bogatiji ukoliko potpiše...

Izvor: Guliver/Getty Images/Clive Rose, Clive Rose/Getty Images Europe

Rahim Sterling je prethodnih sezona pružao sjajne partije u ekipi Pepa Gvardiole, a sada bi zbog svega toga mogao da dobije rekordan ugovor.

Njegova vrednost je prava sitnica - 115.000.000 evra!

Međutim, ono što je najzanimljivije u celoj priči jeste da ovaj novac zapravo ne nudi njegov Mančester siti.

Radi se o ugovoru koji je nemački proizvođač opreme "Puma" ponudio reprezentativcu Engleske, kako bi postao njihovo zaštitno lice. Sterling bi time iza sebe ostavio američki "Najki" i prešao u tabor kompanije koja već proizvodi dresove "građana" iz Mančestera.

Sterlingov ugovor sa "Najkijem" ističe za par meseci i "Puma" bi da to iskoristi. Krilnog igrača već par godina jure "Adidas", "Ander armor" i "Nju balans", ali se čini da je "Puma" najbliža.

Kako i ne bi bili kada mu nude da postane najplaćenije lice kompanije ikada i ugovor bi bio na 10 godina. Dakle, oko 15.000.000 evra godišnje samo da bude njihovo zaštitno lice.

Sterlingu je u komercijalnom smislu skočila cena ne samo zbog izvanrednih partija u dresu Mančester sitija, već i zbog elokventnih nastupa u medijima o pitanjima rasizma u fudbalu u Velikoj Britaniji, prenosi "Skaj sports".

Ukoliko potpiše za "Pumu", Sterling bi mogao da sarađuje i sa američkim reperom Džej Zijem, koji je jedan od kreativnih direktora te kompanije...