Fudbal

Španski premijer optimista: Nadam se da će Primera uskoro da se vrati

Autor Pavle Knežević

Mere u Španiji su počele da popuštaju, svi se nadaju da će se uskoro vratiti i fudbal

Izvor: Guliver, Fran Santiago/Getty Images Europe

Premijer Španije Pedro Sančes očekuje da se primera "uskoro" nastavi, bez prisustva publike. Vlada te zemlje odobrila je klubovima da od ponedeljka nastave da treniraju.

U pitanju su pojedinačni treninzi, odnosno, takozvana "Faza 0", to jest pripremni period, koji je najavljen ove nedelje.

Treninzi u trening centrima klubova biće dozvoljeni u "Fazi 1", koja počinje 11. maja, ali uz dodatne mere za sprečavanje novog talasa koronavirusa.

Zvaničan datum nastavka takmičenja nije objavljena, ali uprava Primere planira da nastavi takmičenje bez publike sredinom juna.

"Nadam se da će lige i savezi uskoro doneti odluku. Već smo dozvolili pojedinačne treninge za timske sportove i nadamo se da će se povratak desiti pre nego kasnije, ali bojim se da ćemo fudbal prvo gledati na televiziji, a ne na stadionu", rekao je Sančes.

Španija je jedna od zemalja koja je najviše pogođena Kovidom-19, pošto je, prema podacima od subote, život izgubilo više od 25.000 ljudi.

Ipak, ukupan broj smrti i novih slučajeva zaraze je u padu, tako da su vlasti dozvolile građanima da izađu na ulice posle sedam nedelja.

Tagovi