Fudbal

Nemački fudbal čeka odluku Angele Merkel

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

U Bundesu aktivno prate situaciju.

Izvor: Maja Hitij/Bongarts

Jučerašnji sastanak nemačke kancelarke Angele Merkel sa guvernerima 16 saveznih pokrajina nije ponudio rešenje za sudbinu Bundeslike, koja je prekinuta u martu, devet kola pre kraja.

Da li će se klubovi vratiti odigravanju utakmica trebalo bi da bude poznato sledeće srede, za kad je zakazan novi sastanak.

Merkel je nakon pomenutog sastanka upozorila da još postoji opasnost od povećanja broja obolelih virusom korona, ako se prerano ublaže represivne mere.

"Moramo da učinimo sve što možemo da se ne bismo vratili na početak", istakla je Merkelova, podvukavši da zabrana velikih javnih okupljanja ostaje na snazi do kraja avgusta.

Sve do tog sastanka, igračima ne preostaje ništa drugo nego da treniraju u manjim grupama, uz pridržavanje svih propisanih restriktivnih mera.

Međutim, uskoro bi korak dalje mogao da ode Red Bul Lajpcig, klub koji se u trenutku suspenzije takmičenja nalazio na trećem mestu uz 50 bodova, pet manje od lidera Bajerna.

Izvršni direktor RB Lajpciga Oliver Minclaf je najavio da će igrači od utorka, 5. maja, početi da treniraju u punom kapacitetu ukoliko danas i u ponedeljak svi igrači prilikom testiranja na korona virus dobiju negativne rezultate.

"Testovi će se obavljati danas i u ponedeljak, 4. maja. Ukoliko ne bude pozitivnih slučajeva, planiramo da već od utorka počnemo sa ekipnim treninzima", rekao je Minclaf, koji se na mestu izvršnog direktora kluba nalazi od 2014. godine.

Klubovi su još juče počeli sa testiranjima, a ukoliko bi na kraju držani vrh dao dozvolu za nastavak takmičenja, utakmice bi, što je poznato od ranije, bile igrane pred praznim tribinama.

Na tabeli Bundeslige Bajern je imao četiri boda više od drugoplasirane Borusije iz Dortmunda.