Fudbal

''Završili bismo sezonu, da ministar ne mrzi fudbal''

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Opet različiti signali iz Italije.

Izvor: Guliver/Getty Images/Valerio Pennicino

Italija je snažno pogođena pandemijom korona virusa, a fudbalsko prvenstvo u toj zemlji je prekinuto, isto kao i u gotovo celoj Evropi. Neke države su svoja prvenstva i zvanično završile, ali Italijani još uvek misle da će moi da se igra.

Plan za Seriju A ne postoji, a plan za odigravanje ostalih mečeva u Seriji B je predstavio, Fabricio Korsi, prvi čovek Empolija, ekipe koja je bori za ulazak u elitu. On smatra da ima prostora da se igra.

Empoli je trenutno na 9. poziciji italijanskog drugoligaškog društva i postoje šanse da bi se, u ostatku sezone, dočepao mesta koje vodi u doigravanje za Seriju A. To je klupski cilj do kog možda neće stići.

''Razočaran sam onim što se dešava u Italiji. Mislim na premijera Đuzepea Kontea i ministra sporta Spadaforu. Mislim da ministar sporta mrzi fudbal i da ne može da gleda kako naša igra finansira ostale sportove. Morali bismo da se vratimo na teren, makar u avgustu'', istakao je Korsi.

Prvi čovek drugoligaša se dotakao nekih problema koj ibi mogli da nastanu ukoliko se fudbalska sezona prekine sada.

''Sve ostale lige spremaju protokole za nastavak. Mi ovde čekamo novac koji će pasti sa neba. Ako prekinemo, naši evropski rivali će imati veliku prednost u evropskim takmičenjima. Kompanije koje poseduju TV prava će potraživati novac nazad'', dodao je on.

Ekipa Empolija, koja se prethodnih godina često nalazila u Seriji A, sada ima devet bodova manje od mesta koje direktno vodi u elitu. Mnogo je realnije da se, ukoliko prvenstvo bude nastavljeno, domognu mesta koje šest timova vodi u baraž, a koje im beži samo jedan bod.

Tagovi