Fudbal

Fudbala u Francuskoj neće biti - PSŽ se seli u Katar?

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Možda i jedino rešenje za Parižane u završnici Lige šampiona.

Izvor: MN Press

Fudbalska sezona u Francuskoj je završena. Nema više fudbala, PSŽ je novi (stari) šampion, i već bi polako mogu da počnu sa pripremama za narednu sezonu, ali...

Još uvek imaju obaveze u Evropi. Pošto je fudbal zabranjen u zemlji, moraće da traže neke alternative, odnosno druge destinacije na kojima će biti domaćini.

Sličnu muku će imati i Olimpik Lion. Juventusov rival u nokaut fazi je pobedio (1:0) u prvom meču, pa u Torinu treba da brani tu prednost i izbori prolaz u četvrtfinale, među osam najboljih evropskih timova.

Još uvek se ne zna kada će takmičenje biti nastavljeno, ni u kakvom formatu će biti odigrana završnica, ali je već jasno da francuskim klubovima neće biti lako.

Velike probleme imaće PSŽ, koji je eliminisao Borusiju iz Dortmunda i već je među osam najboljih. Oni moraju da smisle kako da izbegnu pravila i izbore se za odigravanje meča u Kataru!

Tim iz Pariza je u vlasništvu katarske porodice, pa je kao jedno od logičnih rešenja nametnulo odigravanje mečeva u toj zemlji.

Ukoliko bude postojala opcija da UEFA dozvoli prisustvo publike na mečevima četvrtfinala i polufinala, PSŽ će tražiti neku bližu destinaciju, na francuskom govornom području. Već se pominju pojedini gradovi u Belgiji i Švajcarskoj, ali je i Katar zanimljiva opcija.

Četa Tomasa Tuhela često odlazi na pripreme u Dohu, tamo su upoznati sa infrastrukturom i terenima, pa bi se i bez publike osećali kao na domaćem terenu. Ipak, mnogo je nedoumica oko toga. Pre svega, kako će biti regulisan avio saobraćaj sa Katarom, a zatim i kako UEFA gleda na ovu ideju francuskog šampiona.

Tagovi