Fudbal

Rio Ferdinand: Vidić i ja smo najbolji par u istoriji Premijer lige!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Ali, svaki od dvojice legendarnih defanzivaca imao je svoju "rak-ranu"...

Izvor: Clive Mason/Getty Images Europe

Rio Ferdinand je otkrio da se nekadašnji reprezentativac Srbije, koji je branio boje Junajteda od 2006. do 2014. godine, najmanje snalazio u igri protiv Fernanda Toresa, čiji stil mu nije nikako odgovarao.

Vidić je u direktnim dvobojima sa tadašnjim napadačem Liverpula zaradio tri crvena kartona, dok je Španac postigao četiri gola uz dve asistencije na 13 utakmica protiv "crvenih đavola".

"Pre svega, naše partnerstvo je najbolje u istoriji Premijer lige. Verujte, napadači su bežali na krila jer nisu smeli da krenu na nas dvojicu, bilo je ludo", rekao je Ferdinand u podkastu "The Beautiful Game", koji su preneli engleski mediji.

"Ali uvek postoji onaj fudbaer protiv kojeg vam je najteže da igrate. Možda nije bio najbolji napadač sveta, ali njegov stil igre je napravljen da vam stvori probleme. Za Nemanju je to možda bio Fernando Tores. Protiv njega mu je bilo teško da igra. I on je verovatno jedini igrač za kojeg znam da je Vidiću bio naporan. Pa i isključen je u nekoliko utakmica zar ne? I to vrlo rano. Tores je tada bio sjajan i jedan od najboljih napadača Liverpula. Bio je razoran, ali sa mnom u igri jedan na jedan, iskreno rečeno, nije pravio probleme".

Izvor: Alex Livesey/Getty Images Europe

Prema njegovim riječima, osim Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, jedan fudbaler Boltona mu je bio "rak-rana".

"Jedan od mojih najtežih protivnika osim očiglednih poput Ronalda ili Mesija je Kevin Dejvis. Nikad to ne biste očekivali, ali stvarno mi je uvek pravio najviše problema. Uvijek je bio snažan i brz, stizao je loptu iako je bio jako daleko. Slično kao što je Tores bio za Nemanju, ali opet, nikad o tome nismo stvarno razgovarali".

Ferdinand je dodao da mu je baš čudno što nikad nije pričao sa Vidićem o saradnji na terenu.

"Ludo je to, naš odnos, proveli smo mnogo vremena zajedno nakon treninga, pričajući o raznim stvarima, ali o našoj vezi na terenu nije bilo reči. Nije bilo ono: 'Vida znaš moraš biti čvrst sa (Luisom) Suarezom, ja ću te pokrivati'. Ne, ništa ni slično. Ali, znali smo napamet gdje ko stoji. Naše partnerstvo nije bilo isključivo izgrađeno treningom, ponekad se stvari poklope, a mi smo to imali", zaključio je nekadašnji reprezentativac Engleske.