Fudbal

Juventuse, da li smeš ovo: Ko pobedi - šampion Italije!

Autori mondo.me Mladen Šolak

"Mi bi trebalo da odlučimo ko je prvak. Izazivam ih!"

Izvor: Guliver, Marco Rosi/Getty Images Europe

Prema informacijama od minulog vikenda, timovi italijanske Serije A moći će da dozvole igračima povratak na individualne treninge 4. maja.

To bi bio prvi korak ka "oživljavanju" fudbalske sezone u zemlji koja je izuzetno teško pogođena virusom korona i u kojoj su od te infekcije do sada umrle 26.644 osobe (jučerašnji podaci).

Navodno, sezona Serije A mogla bi da bude nastavljena između 27. maja i 2. juna, uz prognozu da bi takmičarska 2019/20 trebalo da bude završena početkom avgusta.

Sa druge strane, pojavile su se i informacije da bi italijanska sezona mogla da bude okončana plej-ofom u kojem bi učestvovala četiri prvoplasirana tima u trenutku prekida fudbala i sporta uopšte.

Juventus (63 boda)

Lacio (62)

Inter (54)

Atalanta (48)

Predsednik Lacija Klaudio Lotito rekao je za list "Republika" da nije saglasan sa takvim predlogom.

"Zaostajemo bod za Juventusom. Kako može da bude fer da u odlučivanje o šampionu budu uključeni i Inter, koji je osam bodova iza nas ili Atalanta, koja zaostaje 14 poena za nama", rekao je Lotito.

Njegov predlog je kratak i jasan.

"Izazivam Juventus na jedan meč odluke, kojim ćemo odrediti šampiona lige. Mi bismo prihvatili jednu utakmicu", dodao je on.

Lacio je ove sezone pobedio Juventus u oba međusobna duela, jer je 3:1 za Rimljane bilo i u Seriji A i u Superkupu Italije.