Fudbal

Kvadrado napravio nestvarnu glupost, pa se izvinjavao saigraču i navijačima

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Možda bi prošlo neopaženo, da se nije desilo na zvaničnom klupskom profilu.

Izvor: Getty Images/Tullio M. Puglia, Tullio M. Puglia/Getty Images Europe

Juventus se svakog 25. aprila priseća Andrea Fortunata, svog fudbalera koji je na taj dan preminuo od leukemije. Redak oblik bolesti nije mogao da se kontroliše, pa je nekadašnji levi bek preminuo tri meseca pre svog 24 rođendana.

Titula koja je osvojena u sledećoj sezoni se u Torinu često naziva ''Fortunatova titula'', u čast ovog momka, a mnoge klupske legende su mu, kada su osvajale trofeje, iste i posvećivale. Kolumbijac Huan Kvadrado bio je neoprezan.

On je na zvaničnom instagram nalogu Juventusa video fotografiju Fortunata iz sredine devedesetih i bez čitanja teksta napravio glupost. Tagovao je svog saigrača Adrijena Rabioa i upitao ga da li je to on, pošto mu je Francuz ličio na preminulog fudbalera.

Ovakav postupak se nije svideo francuskom vezisti, ali ni navijačima italijanskog šampiona, pa je moralo da usledi izvinjenje.

''Video sam fotografiju i nisam čitao opis ispod nje. Na prvi pogled mi se učinilo da je to Rabio. Izvinjavam se'', napisao je Huan Kvardado.

Andrea Fortunato je tokom karijere upisao jedan nastup za reprezentaciju Italije, a bio je i u konkurenciji za odlazak na Mundijal 1994. godine. Pre Juventusa je igrao za Komo, tim u kom je ponikao, Đenovu, iz koje je i stigao u Torino, kao i Pisu u kojoj je bio na pozajmici.

Huan Kvadrdao je već pet godina član Juventusa, u kom je prvo igrao kao pozajmljeni igrač Čelsija. Ranije u kariejri je nastupao za Udineze, Leće i Fiorentinu, ali boravak u Italiji nije bio dovoljan da nauči istoriju aktuelnog šampion.

Tagovi