Fudbal

Gvardiola "spiskao" 320 miliona na odbranu, pa opet našao NOVOG štopera!

Autor Milutin Vujičić

Gvardiola ga je lovio sve ove godine...

Izvor: Guliver, Denis Doyle/Getty Images Europe

Od dolaska Pepa Gvardiole u Mančester siti u leto 2016. godine - klub je potrošio tačno 600 miliona evra za pojačanja, ali niko na svijetu ne bi mogao da trudi da su "dobro popunjeni".

Uprkos velikom ulaganju u odbranu, deluje da je to najranjiviji dio tima, koji ih je i koštao titule u Premijer ligi ove sezone, pa se očekuje da uprkos izbacivanju iz UEFA takmičenja - klub u narednom prelaznom roku angažuje još pojačanja u zadnjoj liniji.

S obzirom na to da se očekuje da Gvardiola ostane na "Etihadu" - slušaće se njegove želje.

Sportski portal "Goal" prenosi da je Katalonac naredio da dovedu iskusnog italijanskog štopera Leonarda Bonućija, koji za nekoliko dana slavi 33. rođendan, ali se igračkim kvalitetima, kako defanzivnim tako i pas-igrom, idealno uklapa u profil fudbalera kakav žele u Sitiju.

Bonući je inače više puta bio na meti Gvardiole, međutim njegovi klubovi nisu uspijevali da ga dovedu, pa je tako čitavu karijeru proveo u Italiji.

Zanimljivo je da je igrao u sva tri najveća kluba (Inter, Milan i Juventus), a najveći trag svakako ostavio je u crno-bijelim bojama. Postao je član Juventusa 2010. godine i igrao za njih sve do 2017, da bi otišao zbog svađe sa rukovodstvom posle finala Lige šampiona, ali se vratio samo godinu dana kasnije.

Izvor: Alessandro Sabattini/Getty Images Europe, Guliver/Getty Images/Alessandro Sabattini

POLA BUDŽETA NA ODBRANU

Gvardiola je od dolaska u Siti dobio sledeće odbrambene igrače: Laport, Mendi, Stouns, Voker i Danilo, kao i dvojicu golmana - Ederson i Klaudio Bravo. Zajedno su plaćeni 320 miliona evra.

Za klub je do sada odigrao preko 400 utakmica i postigao je 28 pogodaka u svim takmičenjima.

Pošto u Juventusu žele da podmlade odbranu, a doveli su i Mathejsa de Lihta prošlog ljeta, ne bi bilo iznenađenje da pristanu da ga prodaju Sitiju.

Za sada se ne spominje kolika suma je u pitanju, ali svakako da ga "stara dama" neće pustiti ni jeftino, posebno što znaju da Sitiju "gori pod nogama" u odbrani pošto od "pravih štopera" imaju samo Emerika Laporta, Nikolasa Otamendija i Džona Stounsa.