Fudbal

Modrić i Milan - izgleda da je sve bilo spremno, ali...

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

... sve je i propalo nakon Bobanovog odlaska

Izvor: JUAN MANUEL SERRANO ARCE/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Po svemu sudeći, Luka Modrić je na izlaznim vratima madridskog Reala.

Hrvatskom reprezentativcu ugovor sa najtrofejnijim klubom na svetu ističe u junu sledeće godine, ali prema najavama španskog "Sporta", neće biti odrađen do kraja.

Madriđani, koji su prošlog leta bili izuzetno aktivni tokom transfer pijace potrošivši više od 300 miliona evra (od čega su skoro četvrtinu tog novca dali na Luku Jovića), primorani su na prodaju velikog broja fudbalera (11) kako bi "zakrpili rupe" nastale krizom izazvanom pandemijom korona virusa.

Tako Modrić, najverovatnije, odrađuje poslednju sezonu u Realu, a prema navodima "Marke", prelazak u redove Milana bio je gotovo izvestan, ali je sve propalo nakon što je klub napustio donedavni sportski direktor Zvonimir Boban!

Bronzani sa Mundijala 1998. i srebrni sa Svetskog prvenstva 2018. godine praktično su sve utanačili oko prelaska Modrića među rosonere, ali je sve "palo u vodu" nakon što je Boban ušao u sukob sa izvršnim direktorom Milana Ivanom Gazidisom, optuživši ga da je "iza njegovih leđa pregovarao sa Ralfom Rangnikom", koji je u medijima važio za ozbiljnog kandidata za preuzimanje trenerske uloge u klubu.

Na kraju, nekadašnji klupski as je smenjen, a samim tim je, ističu Španci, propala šansa da se Luka Modrić u poznim igračkim godinama i nakon osam sezona na stadionu "Santjago Bernabeu" preseli u Italiju.

Inače, od dolaska 2012. godine, Modrić je za Real odigrao ukupno 333 utakmice i postigao 22 gola, a učestvovao je, između ostalog, u osvajanju četiri Lige šampiona.

Hrvatski dres obukao je 127 puta i postigao 16 golova, a dobitnik je Zlatne lopte za 2018. godinu, odnosno godinu kada je, osim titule prvaka Evrope sa Realom, došao i do finala Mundijala u Rusiji.