Fudbal

"Znali smo da smo zaje**li Čelsi za Toresa!"

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

I to kaže legendarni fudbaler "redsa" Džejmi Karager...

Izvor: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images)

Izgleda da su se fudbaleri baš raspričali u karantinu!

Navikli smo da retko ko javno iznosi kontroverzna mišljenja, stavove i poređenja, međutim kao da je pauza u fudbalu naterala bivše i aktivne igrače da budu otvoreniji nego ikada...

Poslednji u nizu primera stiže sa Ostrva gde je legenda "redsa" Džejmi Karager žestoko prozvao svog nekadašnjeg saigrača Fernanda Toresa, a sve to dok je za "Skaj Sports" razgovarao sa Džonom Terijem - takođe bivšim saigračem "El Ninja".

Naime, Tores je posle tri i po sjajne sezone u Liverpulu dobio poziv Čelsija - usred zime.

Jurili su ga "plavci" poslednjih dana januara 2011. godine - i na kraju uspeli da ga dovedu za tadašnji britanski rekord od oko 50 miliona funti. Na "Bridž" je stigao poslednjeg dana prelaznog roka, helikopterom, izazvavši gnev navijača Liverpula...

Nadao se Roman Abramovič da će "El Ninjo" igrati kao i u Liverpulu, ali mu je za prvi gol, i jedini u prvoj sezoni, trebalo 903 minuta.

Na nesreću po Čelsi takav učinak se nije popravio ni u narednim godinama.

Tores nije bio "zver" pred golom, naredne tri sezone u Premijer ligi postizao je po šest, osam i pet golova, ali će se pamtiti njegov pogodak u polufinalu Lige šampiona na "Nou Kampu" za prolazak u minhensko finale s Bajernom.

Ipak, Džejmi Karager smatra da se to moglo i očekivati od Fernanda Toresa, pošto je izbliza mogao da vidi na treninzima kako nestaje ona "oštrina" koju je imao.

"Nisam mogao da verujem. Znao sam da smo zaje**li Čelsi. Tih poslednjih 12 meseci bio je senka onog Fernanda Toresa. U prvih 18 meseci u klubu bio je najbolji napadač na svetu, a zbog toga kako je dobro igrao protiv Čelsija - zato je vlasnik i hteo da ga dovede", rekao je Karager.

Izvor: Guliver/Clive Mason/Getty Images

Slavni defanzivac Liverpula, koji poslednjih nekoliko godina radi kao stručni analitičar, "pecnuo" je Čelsi i za Andreja Ševčenka, koji takođe nije uspeo u klubu, a bio je želja Romana Abramoviča.

Liverpul je novac od Toresa potrošio na Endija Kerola (veći deo) i Luisa Suareza (manji deo), a nije potrebno posebno isticati koji je više doneo "redsima" u godinama koje su usledile, ali su svakako prošli bolje od Čelsija koji je morao da trpi Španca.

"Imali smo sreće jer smo te sezone igrali protiv Čelsija, mi smo bili loši, a on im je dao dva gola. Tada su sigurno odlučili. Tih 50 miliona funti je bio šok za sve, nismo verovali", kazao je Karager.

"Doveli smo Kerola, koji je bio promašaj, ali smo dobili sa Suarezom. Nisam iznenađen!".

Nema sumnje da će ovi komentari stići i do Fernanda Toresa koji je tri i po sezone delio svlačionicu sa Džejmijem Karagerom i "držao" Liverpul iznad vode sa 81 golom u 142 nastupa za klub, ali nikada posle nije ponovio takve igre.

Tagovi