Fudbal

Savićević: Neće nam biti normalnog života u skorije vrijeme!

Autor mondo.me Izvor Kurir Izvor Sport klub

Čuveni Dejo nije optimista kad je u pitanju ono što slijedi nakon borbe s koronavirusom, prenosi Kurir

Izvor: MN Press

Dejan Savićević, istinska legenda Crvene zvezde i Milana, samim tim i evropskog i svjetskog fudbala, pričao je o aktuelnoj situaciji prouzrokovanoj pandemijom koronavirusa.

"Kad je počelo u Lombardiji, nisam mogao da vejrujem da će jedna država koja je ekonomski moćna, ima dobar zdravstveni sistem, doživjeti takav kolaps i toliko mrtvih. Kada sam se čuo s prijateljima iz Milana, shvatio sam da su pogriješili jer su kontrolisali samo letove iz Kine, a mnogo ljudi je ušlo letovima iz drugih gradova. Moguće je da i ta famozna utakmica Atalanta - Valensija napravila medicinski kolaps. Bili su nespremni, potcijenili su virus, nisu imali adekvatnu opremu na početku", priča Savićević za Sport klub, pa pominje i legendu Milana Paola Maldinija, koji je pobijedio ovu pošast.

"Nisam se čuo sa Maldinijem, samo preko prijatelja znam kakva je situacija. On je mlad, zdrav, prav čovjek i, na sreću, uspješno je prebrodio bolest. Dobro su i on i sin, a to je najbitnije."

Stanje u crnogorskom fudbalu je isto kao i širom svijeta. Utakmica nema, a kako Dejo kaže, veliko je pitanje i hoće li ih biti.

"Blokirao nas virus, kako je krenulo, nisam siguran da ćemo uskoro početi s normalnim životom. Niko ne može da pravi planove kad ne zna kad će ovo čudo da stane. Sve zavisi od UEFA, imamo 13 kola do kraja i tri termina za Kup. Da igramo svaka tri dana, to je još dva mjeseca. A mora i dvije-tri nedelje prostora da se igrači spreme za utakmice. Razmišljamo, ali to su brojke kojima se moramo voditi."