Fudbal

Alaba sad može i da ide: Treći potpis u Bajernu tokom pauze!

Autori mondo.me Jovan Terzić

Bavarci vredno rade i kada sve stoji.

Levandovski, Alaba, Dejvis
Izvor: Guliver/Getty images/Mike Hewitt

Otkrovenje Bajern Minhena ove sezone, 19-godišnji Alfonso Dejvis, obavezao se bavarskom gigantu na još pet godina vernosti.

Reprezentativac Kanade koji je pre tri godine doveden iz Vankuvera potpisao je ugovor do 2025. 

To je treći potpis koji je rukovodstvo Bajerna dobilo tokom pauze zbog pandemije korona virusa, pošto su prethodno saradnju produžili iskusni napadač Tomas Miler i trener Hansi Flik.

Dejvisov potpis mogao bi da bude i određeni pritisak na Davida Alabu, pošto iskusni Austrijanac oteže sa novim ugovorom, a aktuelni mu ističe za godinu dana, što znači da bi - ako ne potpiše - ovog leta mogao da bude prodat. 

Dejvis je u Bajern stigao kao perspektivno krilo, međutim, vremenom je prekomandovan na poziciju levog beka. Ove sezone je već sakupio 29 utakmica u svim takmičenjima.

Nema sumnje da ga čeka velika karijera ako nastavi da pruža partije kao dosad. 


Potvrdio je to i član Upravnog odbora Bavaraca, a nekadašnji golman Bajerna i nemačke reprezentacije, Oliver Kan:

"Neko ko može konstantno da igra na tako visokom nivou, a tako je mlad, ima pred sobom fantastičnu budućnost. Svi smo presrećni što će još dugo biti sa nama".

"Svojom brzinom, entuzijazmom i profesionalnošću, Alfonso se idealno uklapa u naš tim", dodao je sportski direktor Hasan Salihamidžić.

"Alfonso oduševljava naše navijače ne samo svojim igrama, već i ponašanjem van terena", zaključio je predsednik Bajerna, Karl-Hajnc Rumenige.

Tagovi