Fudbal

Zlatana u Milanu očekuje posebna misija!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Švedski napadač bosanskohercegovačkih korena vratiće se do četvrtka u Milano sa jednim ciljem...

Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

Heroj "rosonera" se vratio u januaru na "San Siro" u redove Milana i bio je strelac četiri pogotka, a do kraja sezone bi da ih postigne još više.

Preciznije, Ibrahimović želi da stigne do tačno 10 golova u sezoni!

Time bi "vezao" dvocifren broj golova u ligi u 15. uzastopnoj sezoni u karijeri. Za taj poduhvat mu je preostalo još 12 mečeva, prenosi list "Gazeta delo sport".

Biće mu stoga dovoljno da bude strelac na svakom drugom susretu do kraja prvenstva kako bi stigao do impresivnog rekorda.

On je već bio strelac četiri puta, uključujući susrete protiv Kaljarija i u derbiju dela Madonina protiv Intera. Ibra je pogodio mrežu i na utakmici u Kopa Italiji protiv Torina, kao i na poslednjem duelu sa Đenovom pre prekida sezone u Seriji A izazvanog pandemijom korona virusa.

Tridesetosmogodišnji Šveđanin je tokom karantina trenirao u Hamarbiju, čiji je suvlasnik, pa je zadržao formu za povratak u Italiju, gde će nastaviti s treninzima u Milanelu. Inače, Milan je već pozvao igrače da se vrate u Italiju, što je dobar znak za nastavak sezone.

Ibrahimović je u tokom karijere postigao 460 golova na 751 utakmici, a igrao je za Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, Milan, Pari sen Žermen i Los Anđeles Galaksi.