Fudbal

E, to je Roma: Igrači i trener se odrekli plata u korist zaposlenih u klubu

Autor Pavle Knežević

Džeko i društvo se odrekli četiri plate zbog pandemije

Izvor: Paolo Bruno/Getty Images Europe

Igrači i stručni štab Rome pristali su da se odreknu plate u sledeća četiri meseca i tako pomognu klubu tokom pandemije virusa korona.

Serija A je suspendovana od 9. marta i ne zna se kada će se nastaviti. Roma je u današnjem saopštenju objavila da su se igrači odrekli plata koje je trebalo da dobiju između marta i zakazanog kraja sezone u junu.

Osim toga, igači su pristali da se podignu plate radnoj zajednici kluba, koji su svi stavljeni na program italijanske vlade o socijalnoj sigurnosti, da bi im se pomoglo da imaju redovna mesečna primanja.

"Uvek u Romi pričamo o zajedništvu. Igrači, trener i njegov stručni štab pristali su dobrovoljno da se odreknu plata i tako su dokazali da smo svi zajedno u ovome", rekao je izvršni direktor Gvido Fijenga.

"Kapiten Edin Džeko, svi igrači i trener Paulo Fonseka pokazali su da razumeju šta znači ovaj klub i za šta se zalaže, tako da smo im svima zahvalni na ovom vrhunskom gestu prema zaposlenima u klubu", dodao je on.

Roma je prenela otvoreno pismo igrača upravi kluba:

"Spremni smo da izrazimo svoju podršku kompaniji za sve što radi u ovom trenutku da bi prevazišlo opasnost od Kovida-19.

Mi igrači smo spremni da igramo čim to bude moguće, da pružimo svoj maksimum u ostvarivanju naših ciljeva, ali u isto vreme shvatamo da to neće biti dovoljno za suočavanje sa ekonomskim posledicama trenutne situacije.

U nadi da ćemo uraditi nešto što kompaniji može da pomogne da bolje ponovo pšočne proijekat Rome koji svi delimo, nudimo ovaj finansijski predlog. Osim toga, potvrđujemo inicijative AS Rome i 'Roma Cares' da pomognu onima koji su u teškoj situaciji zbog virusa.

Forca Roma!

Igrači AS Roma".

Svaka čast, potez velikana!

Tagovi