Fudbal

Izjava Oksa u koju malo ko veruje: Nisam otišao iz Arsenala zbog trofeja

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Vezni igrač Liverpula govorio o razlozima odlaska iz Arsenala. Ne baš uverljivo.

Izvor: Justin Setterfield/Getty Images Europe

Aleks Okslejd-Čemberlejn 2017. godine nakon šest sezona u Arsenalu odlučio je da dres "tobdžija" zameni onim u Liverpulu u transferu vrednom 40 miliona funti.

Dva kluba tada su bila otprilike na istom nivou, ali se trannsfer ispostavio kao odličan potez s obzirom na to da je Liverpul u međuvremenu stigao do trofeja Lige šampiona, UEFA Superkupa, Svetskog klupskog prvenstva i nadomak titule u Premijer ligi, koja je dovedena u pitanje prekidom takmičenja zbog pandemije korona virusa.

U međuvremenu "tobdžije" nisu osvojili ništa, poslednji je trofej FA kupa 2017. koji i nije neka uteha za navijače Arsenala koji godinama, pa i decenijama čekaju one najveće pehare.

Engleski reprezentativac, međutim, tvrdi da nije napustio Arsenal zbog toga što tamo ne bi mogao da osvaja trofeje.

"Ne, ne bih rekao da sam otišao iz Arsenala jer nisam verovao da možemo do trofeja. Jednostavno nisam bio ubeđen da ću da igram ono šta želim i to je to. Naravno, osvajanje Lige šampiona je bilo ostvarenje sna i ogroman plus, ali nisam bio u fazonu 'rekao sam vam'", rekao je popularni Oks u razgovoru sa Ijanom Rajtom.

U Arsenalu je često morao da igra na poziciji desnog bočnog, iako više voli da igra u veznom redu. Prelomio je kada je dobio uveravanja da će u Liverpulu igrati na svojoj poziciji.

"Bila je to velika odluka za mene, sedam godina sam proveo u Arsenalu. Kada si tako dugo negde, to je više od kluba, to je porodica. Najteža odluka koju sam ikada donio je ta da napusitm Arsenal i, iskren da budem, na početku nisam bio siguran da li sam uradio pravu stvar", rekao je Okslejd-Čemberlejn i dodao da je morao da rizikuje.

"Najbolje partije u Arsenalu pružao sam u veznom redu, ali slabo sam igrao na toj poziciji. Prvu utakmicu igrao sam levog beka, Belerin desnog, a na sledećoj smo se zamenili. Pomislio sam, moraš da preuzmeš rizik, iskoristiš priliku. Nisam htio da se kasnije kajem što nisam pokušao", rekao je Oks.

Tagovi