Fudbal

Šta će Benzema posle Reala? Kraj karijere u Lionu - "zašto da ne?"

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Kad mu istekne ugovor sa Madriđanima, imaće nepunih 35 godina...

Izvor: Shaun Botterill/Getty Images Europe

Karim Benzema produžio je tokom februara ugovor sa Realom na još dve godine.

To znači da će francuski reprezentativac, ako ne bude promena, provesti 13 godina u Realu. Tada će imati nepunih 35 godina, što je vreme u kome neki razmišljaju o kraju karijere. Koji bi Benzeman mogao da dočeka u Lionu.

Za pet godina, koliko je proveo u seniorskom timu "lavova", Benzema je postigao 66 golova na 143 utakmice u svim takmičenjima, što je učinak koji ga je u leto 2009. godine odveo u Real, sa kojim je osvojio sve što je moglo da se osvoji.

Između ostalog, i četiri Lige šampiona.

"Zahvaljujući Lionu, postao sam ovo što sam sad. Ispisivao sam istoriju Reala i želim to da činim i dalje. Šta posle toga? Ko zna? Možda završim karijeru u Lionu, zašto ne?", rekao je Benzema francuskim medijima, otkrivši da ga je ispunjavala činjenica da deli svlačionicu sa, između ostalog, Žuniorom Pernambukanom i Silvenom Viltorom.

Sa Lionom je osvojio četiri uzastopna trofeja u Ligi 1, dok je u svojoj pretposjednjoj sezoni u francuskom klubu bio najbolji strelac prvenstva uz 20 golova na 36 utakmica.

Tokom ove sezone, suspendovane zbog pandemije korona virusa, Benzema je na 36 utakmica u svim takmičenjima postigao 19 golova i zabeležio devet asistencija.

U ovom trenutku je drugi strijelac sezone u Primeri, iza Lionela Mesija (Mesi 19, Benzema 14).

Tagovi