Fudbal

Igrači španskih klubova protiv DODATNE izolacije, sastanak u sredu

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Novi problemi u Primeri.

Izvor: Guliver/Getty images/David Ramos

Loša je situacija u Španiji zbog korona virusa. Broj zaraženih i umrlih je veliki, a samim tim i strah kod mnogih.

Iako se sve češće pominje da bi fudbaleri uskoro mogli da nastave svoja takmičenja - krajem maja, list "Sport" piše da igrači klubova Primere nisu raspoloženi za predlog koji im je iznelo rukovodstvo "La Lige". 

A, on glasi da se timovi okupe u hotelima koji imaju terene i tamo igrači neko vreme žive zajedno, treniraju i igraju utakmice na svojim stadionima uz redovna testiranja na korona virus.

Katalonski list navodi da su fudbaleri Barselone protiv toga, ali i ne samo oni, već većine drugih klubova. Isto tvrdi i AFE, Sindikat profesionalnih fudbalera Španije. 

Više reči o ovom predlogu, kao i drugim opcijama, biće u sredu, za kada je zakazan sastanak kapitena timova Primere, trenera i medicinskih radnika.

"Sport" napominje da će konačnu reč o terminu i načinu povratka fudbalera na terene svakako dati Ministarstvo zdravlja Španije. 

Podsetimo, u trenutku prekida sezone na vrhu tabele bila je Barselona sa dva boda više od Real Madrida. 

Ovo protivljenje igrača nije trenutno jedini problem u španskom fudbalu, pošto je nedavno "zapelo" i na realciji "La Liga" - FS Španije, pa je, čak, zaprećeno tužbom.

Tagovi