Fudbal

Šta sanja trener Barselone: Trofeje i - krave

Autori mondo.me Jovan Terzić

Kike Setijen iz karantina nasmejao navijače Barse svojim "ludim" snom.

Izvor: Guliver/Getty Images/Alex Caparros

Uspeo je trener Barselone, Kike Setijen, malo da nasmeje svoje sunarodnike - pre svih navijače svog kluba - u teškim vremenima tokom pandemije korona virusa.

U intervjuu iz karantina za špansku TV3 govorio je o nedavnom snu, koji uopšte ne bi bio čudan, ako se uzme u obzir samo prvi deo. 

Naime, 61-godišnji trener je ispričao da je sanjao kako sa svojim fudbalerima osvaja Ligu šampiona i Primeru, a zatim trofej Lige šampiona nosi da pokaže kravama u Lienkresu kod Santandera, gde je rođen.

Setijen je tokom razgovora istakao da bi voleo dugo da bude trener Barselone i da se nada da će produžiti ugovor koji ističe leta 2022. 

Kada je reč o povratku fudbala, iskusni strateg nada se da će sezona biti nastavljena, a ne prekinuta, iako bi to verovatno donelo titulu njegovom timu, jer je prvi na tabeli sa dva boda više od madridskog Reala.

"Voleo bih da osvojimo trofej igrajući utakmice. Ne znam da li bi nam dva boda prednosti bili dovoljno i u ovom trenutku ne mogu da se osećam kao šampion, iako imamo dva boda više nego kada sam došao u klub. Trenutno sam ravnodušan prema svemu tome. Ako sezona bude morala da se završi prekidom, neka bude tako, ali ako bi se igrala do kraja, to bi bilo sjajno, jer bismo imali priliku da kroz utakmice sačuvamo stečenu prednost. Nalazimo se u jako teškoj situaciji i ono što me jedino zanima, je da se što pre nađe rešenje za ovu krizu. Sve drugo je sada nevažno", istakao je Setijen.