Fudbal

Fiorentina u potrazi za novim trenerom: Lista kandidata - impozantna!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Pet imena je u opticaju

Izvor: Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

Đuzepe "Bepe" Jakini u decembru je zamenio Vinćenca Montelu na klupi Fiorentine, ali, prema navodima italijanskih medija, ne bi nikoga trebalo da iznenadi ako tim iz Firence u narednu takmičarsku sezonu uđe uz neko "zvučnije" trenersko ime.

Jakini je do sada odradio devet utakmica u Seriji A i ostvario učinak od tri pobede, četiri remija i dva poraza.

Njegov prethodnik je na 16 utakmica od starta sezone do smene upisao samo tri trijumfa, uz pet remija i osam neuspeha, što je, kad se sve sabere, učinak koji je Fiorentinu, u trenutku prekida prvenstva zbog pandemije korona virusa, smestio na 13. mesto na tabeli, uz samo pet bodova više od prvog tima koji je u zoni ispadanja.

To je učinak koji ne zadovoljava apetite ni navijača tima sa Artemio Frankija, ali ni prvog čovjeka kluba Roka Komisa, koji se, navode italijanski novinari, već dao u potragu za drugim trenerskim rešenjem.

A lista kandidata je, bar prema napisima na Apeninima, impozantna.

Tu je, pre svega, "stari lisac" Lućano Spaleti, koji je posljednji angažman imao do kraja prošle sezone u Interu.

Pominju se i Maurisio Poketino, koji nije našao klub nakon rastanka sa Totenhemom, ali i hrvatski strateg Niko Kovač, koji je od novembra bez posla nakon što je smenjen sa mesta trenera Bajerna.

Takođe, govori se i o trostrukom osvajaču Lige Evrope sa Seviljom i bivšem treneru Arsenala Unaiju Emeriju, ali i bivšem komandantu Pari sen Žermena Loranu Blanu.

Na Komisu je odluka...

Tagovi