Fudbal

Britanski mediji: Arsenal "zagrizao" za Luku Jovića

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Jović je stigao u "kraljevski klub" prošlog leta iz Ajntrahta za 60 miliona evra, ali se u startnoj postavi našao na samo četiri ligaške utakmice i van jr planova Zinedina Zidana.

Izvor: Alvaro Barrientos/AP, Tanjug

Mikel Arteta, menadžer Arsenala, želi, navodno, da dovede Luku Jovića, napadača madridskog Reala jer ga vidi kao odličnu zamenu za Pjera-Emerika Obamejanga.

Prema izvještajima britanskih medija, 22-godišnji srpski fudbaler bi predstavljao idealnu zamenu za Gabonca, čiji ugovor sa Arsenalom ističe narednog leta zbog čega se sve češće pominje njegov odlazak ove godine.

Jović je stigao u "kraljevski klub" prošlog leta iz Ajntrahta za 60 miliona evra, ali se u startnoj postavi našao na samo četiri ligaške utakmice i nalazi se van planova Zinedina Zidana.

Srpski fudbaler je ove sezone za Real odigrao svega 21,75 posto mogućih minuta, a smatra se da je trenutno čak Marijano Dijaz u prednosti u odnosu na njega kada je u pitanju izbor napadača.

Jovića, navodno, želi i Napoli, koji je u dobrim odnosima sa njegovim agentom Falijem Ramadanijem, koji je menadžer čak trojici igrača Napolitanaca: Kaliduu Kulibaliju, Nikoli Maksimoviću i Dijegu Demeu.

Jović je profesionalnu karijeru počeo u Crvenoj zvezdi iz koje je prešao u Benfiku, a zatim u Ajntraht.

Od dolaska u Real Madrid upisao je 15 nastupa i postigao dva gola.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je sedam utakmica i dva puta je bio strelac.

Tagovi