Fudbal

Avgust će "prštati" od fudbala: U 14 dana saznajemo šampiona Lige šampiona!

Autor Milutin Vujičić Izvor mondo.rs

Španski mediji prenose nezvanične informacije da bi preostale utakmice Lige šampiona mogle da se odigraju tokom avgusta, u periodu od dve nedelje...

Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

UEFA i Evropska asocijacija klubova (ECA) su se izgleda dogovorile!

Španski mediji prenose da je postignut dogovor o završetku prekinute fudbalske sezone u Evropi. Navodno, odlučeno je da se ligaški fudbal završi u julu, i u tom periodu ne bi bilo utakmica Lige šampiona i Lige Evrope, nego bi za njih bio rezervisan avgust.

Ideja je da se preostale utakmice osmine finala, četvrtfinala, polufinala i finale dva najveća UEFA takmičenja odigraju u periodu od dve nedelje.

Kako je moguće to sve "strpati" u 14 dana? Jednostavno, UEFA će promeniti dosadašnji sistem i posle kompletiranja mečeva osmine finala (nisu svi odigrali), igraće se eliminacione utakmice na jednu utakmicu i to na neutralnom terenu.

Pre toga je doneta odluka da se ligaška takmičenja "nastave što pre", najverovatnije bez publike, a neće biti dozvoljeno "proglašenje prvaka" bez odigravanja svih preostalih mečeva.

Jasno je da se pomeranje završetka sezone 19/20 upiće i u narednu (20/21), a navodno bi ona mogla da počne u septembru nakon što igrači prođu period od oko tri nedelje odmora, piše španska radio stanica "Kadena Ser", relativno često dobro obaveštena.

Za sada nema informacija kako će ovo uticati na kvalifikacije za nove sezone Lige šampiona i Lige Evrope koje počinju već u julu.