Fudbal

Državni vrh reagovao, Sosijedad uvažio: Trening-centar ostaje zaključan

Autori mondo.me mondo.ba, agencije

Promenjena je jučerašnja odluka

Izvor: JUAN MANUEL SERRANO ARCE/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Real Sosijedad saopštio je tokom jučerašnjeg dana da bi njegovi fudbaleri od utorka mogli da se vrate treninzima u klupskom trening-centru.

Naglasili da će "svima koji ne budu želeli da se pojave u trening centru biti dozvoljeno da odbiju da treniraju, ukoliko smatraju da ulazak u trenažni proces nije bezbedan". Ipak, tokom današnjeg dana stav je promenjen – klub iz San Sebastijana povukao je jučerašnju odluku. 

Vanredno stanje zbog korona virusa u Španiji je na snazi od 14. marta, a rukovodstvo Sosijedada prvo je najavilo vraćanje fudbalera na treninge.

Međutim, nakon upozorenja Vrhovnog sportskog veća Španije, uprava kluba danas je javila svojim fudbalerima da ne dolaze na najavljeni trening, već da nastave sa individualnim treninzima u kućnoj izolaciji.

"Nastavićemo da se ponašamo odgovorno i u skladu sa opštedruštvenim prilikama i interesima", saopšteno je iz kluba sa "Anoete".

Iz Vrhovnog sportskog veća Španije saopštili su da će sport i život biti nastavljeni, ali da će to biti planski i postepeni proces, te da ishitrene odluke, poput prvobitne koju je najavio Sosijedad, nisu dobre.