Fudbal

Pobedio koronu, a sad po devetku Viole: Da postane "Vlahogol"!

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Batistuta je najslavnija "devetka" u istoriji Fiorentine, a Vlahoviću je san da je ponese...

Izvor: Paolo Rattini/Getty Images Europe, Guliver

Srpski napadač Dušan Vlahović je član Fiorentine od leta 2018. godine kada je stigao iz Partizana.

U prvoj sezoni po dolasku u Firencu odigrao je deset utakmica i nije imao tu sreću da bude strelac.. Stanje se promenilo u drugoj, prekinutoj zbog pandemije korona virusa: Vlahović je dres "Viole" obukao 27 puta u svim takmičenjima i postigao devet golova, od čega šest samo u Seriji A.

Mladi srpski golgeter bio je i sam jedan od zaraženih korona virusom, ali je nedavno obelodanio da je "rezultat u njegovu korist 1:0".

"Situacija je izuzetno komplikovana, svi se nadamo da će ovo što prije da se završi. Živim blizu porodica koje su tokom ove pandemije izgubile nekog bliskog. Ipak, želim da se zahvalim svima koji čine maksimalne napore svakog dana kako bi se izborili sa ovim", rekao je Vlahović za italijanski portal "Kalčomerkato".

Pojedini klubovi u nemačkoj Bundes ligi počeli su ponovo da održavaju treninge uz određene restrikcije. To u Italiji još uvek nije slučaj...

"Treniramo svakog dana. Stručni štab nam je dostavio plan rada kojeg se pridržavamo i trudimo se da ostanemo u formi, uz nadu da ćemo vrlo brzo ponovo biti zajedno. Nije lako, pogotovo jer mnogi od nas žive u stanovima, ali šta je - tu je".

Dušan u velikoj meri pogotke proslavlja tako što - začepi uši, a otkriva odakle je to sve poteklo.

"Preuzeo sam to od Memfisa Depaja, ali mislim da ću tu naviku uskoro da promenim. Kad igram na gostujućim terenima, postoji rizik da se pogrešno interpretira i shvati kao provokacija, što mi zaista nije namera".

Izvor: Guliver/Bongarts/Getty Images


Dušan ima svoj cilj u klubu, a to je slavna "devetka", koju je, između ostalog, zadužio Gabrijel "Batigol" Batistuta, najbolji strelac u istoriji kluba uz 203 gola.

Trenutno je nosi Kristijan Kuame koji je na pozajmici iz Đenove, dok je Vlahoviću na leđima "28".

"Broj 9 nosi najveću težinu u Fiorentini, u klupskoj istoriji i naravno da bih volio da ga nosim. Bila bi mi to ogromna čast", poručio je srpski fudbaler.

Tagovi