Fudbal

Veliko srce Didijea Drogbe: Ponudio privatnu bolnicu za borbu protiv korone

Autor mondo.me Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Patriotski gest nekadašnjeg fudbalera iz Obale Slonovače.

Izvor: Guliver/Getty images/Francois Nel

Nekadašnji fudbalski as Didije Drogba ponudio je svoju privatnu bolnicu kao centar za lečenje osoba zaraženih koronavirusom u njegovoj rodnoj Obali Slonovače.

Reč je o bolnici u Abidžanu koja je pod okriljem Drogbine fondacije i nosi ime fudbalera Lorana Pokua, koji je umro 2016. godine.

Gradonačelnik Abidžana Vensan To Bi Iri zahvalio se Drogbi na patriotskom gestu i poručio da će bolnica pomoći u borbi protiv pandemije. On je dodao da se uskoro očekuje završetak opremanja Drogbine nove bolnice.

Koronavirusom su u Obali Slonovače zaražene 574 osobe, a pet obolelih je umrlo.

Drogba je i ranije je bio uključen u humanitarne akcije u njegovoj rodnoj Obali Slonovače. Bio je i član mirovnog veća za okončanje međuplemenskih i međuetničkih sukoba u toj afričkoj zemlji.

Drogba je bio kapiten reprezentacije, a najbolji je strelac u istoriji Obale Slonovače. Za nacionalni tim je nastupio 105 puta, postigao je 65 golova, a sjajnu kariejru je imao i u klupskom fudbalu.

Tokom Dve decenije aktivnog igranja nastupao je u Francuskoj, gde se istakao u dresu Olimpika iz Marseja, zatim u Engleskoj, Kini, Turskoj, Kanadi i SAD. Najpoznatiji je po nastupima u dresu Čelsija, u kom je proveo devet godina, u dva mandata.

Tagovi