Fudbal

UEFA polako shvata da nije moguće završiti sezonu!

Autor Milutin Vujičić

Poznati virusolog koji je savjetovao i Belgijancima da "sviraju kraj sezone" kaže da UEFA polako shvata da će i oni u svojim takmičenjima morati da povuku ove nepopularne mjere.

Izvor: Alex Grimm/Bongarts, Guliver/Getty images/Alex Grimm

UEFA se ne da i poručuje da će fudbalska sezona biti završena uprkos pandemiji!

Iz "krovne" evropske fudbalske organizacije su prvo procijenili da bi krajnji rok za sva takmičenja trebalo da bude 30. jun, što je pomjereno do daljeg (nezvanično 3. avgust), a izrazili su nezadovoljstvo što su u Belgiji požurili i proglasili šampiona bez njihove saglasnosti.

Belgijanci ne vjeruju da će se fudbalska takmičenja nastaviti ove sezone, UEFA tvrdi suprotno, ali prema nekim saznanjima i oni su sve pesimističniji...

"Imam utisak da UEFA polako uviđa da nije moguće više igrati fudbal ove sezone", rekao je virusolog Mark van Ranst koji je savjetovao Belgijance da proglase Klub Briž za šampiona - što je prvi slučaj zabilježen u Evropi.

"Niko ne može da krivi belgijske klubove što su doneli takvu odluku. Iz tamošnje lige vjeruju da je potrebno tri ili četiri nedelje treninga prije nego što dođe do igranja zvaničnih mečeva".

"To znači da nije realno da se sezona završi!", naglasio je Van Ranst.

Poznati virusolog dodaje da su razgovarali sa deset stručnjaka prije nego što su odlučili da odustanu od nastavka šampionata, a poručuje da će "masovni događaji", poput fudbalskih utakmica i muzičkih festivala, biti poslednji koji će se vratiti u normalu posle pandemije korona virusa.

Vidjećemo da li će se sa tim na kraju pomiriti i Aleksandar Čeferin...

Tagovi