Fudbal

Juventus našao novog Davidsa, samo što nije opasan

Izvor mondo.rs

Šampion Italije hoće igrača Čelsija, slede razgovori Andrea Anjeli - Roman Abramovič.

Izvor: Guliver, Getty Images/Getty Images Europe

Mauricio Sari proveo je samo jednu godinu u Engleskoj, ali će zauvek pamtiti kako je N'Golo Kante igrao za Čelsi u sezoni 2018/19.

Ostane li na klupi Juventusa i naredne, Italijan će pokušati da dovede omalenog i vječito nasmijanog vezistu na "poziciju Edgara Davidsa". 

"The Daily Mail" navodi da će Anjeli ponuditi Abramoviču mogućnost razmjene uz doplatu za Miralema Pjanića, Danijelea Ruganija ili Aleksa Sandra.

Igrački, Francuz i Holanđanin imaju mnogo toga zajedničkog, ali su im temperamenti dijametralno suprotni - dok Kante važi za "najmirnijeg momka ikad", Davids nije samo izgledom podsjećao na "Predatora", već i stilom igre.

Ali, nema dileme oko toga da bi "bjankoneri" bili jači tim i sa dobricom poput 168 centimetara visokog 29-godišnjaka, koji je brzo osvojio navijače na "Stamford bridžu" i zaslužio ugovor do juna 2023. godine.

Upravo će to biti najveća prepreka za Andreu Anjelija ukoliko (ili kada) bude pozvao Romana Abramoviča na pregovore o ovom potencijalnom "blokbaster" transferu za post-pandemijski period.

Otežavajuća okolnost za Juve može da bude to što predsednik Real Madrida u Kanteu vidi novog Kloda Makelelea.

Tagovi