Fudbal

EURO ostaje u 12 gradova, moguća promjena rasporeda utakmica!

Autor Vladimir Sukdolak

UEFA potvrdila da će se EURO 2020 igrati u istih 12 gradova. Moguća promjena rasporeda utakmica.

Izvor: Harold Cunningham/Getty Images Europe

Evropska fudbalska unija (UEFA) potvrdila je da će se Evropsko prvenstvo 2021, koje je trebalo da se održi ove godine, organizovati u 12 evropskih gradova, ali još nije potvrđen raspored utakmica.

Sve je bilo spremno za EURO 2020, ali je usled pandemijer korona virusa došlo prvo do prekida nacionalnih šampionata i UEFA takmičenja, a zatim i do odlaganja plej-ofa Lige nacija, u kojima je trebalo da padne odluka i o poslednjim učenicima Evropskog prvenstva. Zbog novonastale zdravstvene krize u svijetu, UEFA je odlučila da šampionat Starog kontineta pomjeri za sledeću godinu u terminu od 11. juna do 11. jula.

Na današnjem sastanku sa predstavnicima gradova domaćina Amsteradamom, Bakuom, Bilbaom, Bukureštom, Budimpeštom, Kopenhagenom, Dablinom, Glazgovom, Londonom, Minhenom, Rimom i Sankt Peterburgom, dogovoreno je da svi oni i naredne godine ugoste učesnike Evropskog prvenstva.

Izvor: Harold Cunningham/Getty Images Europe


UEFA je posebno tražila od Rima i Bilbaa da se izjasne da li mogu da organizuju utakmice EURA, jer su Italija i Španija teško pogođene virusom Covid-19 i do sada je najviše ljudi umrlo upravo u ovim zemljama. Španska fudbalska federacija (RFEF) uverena je da će Bilbao moći da bude domaćin četiri utakmica za koje je planiran.

Međutim, problem je još uvijek kod rasporeda utakmica i moguće je da dođe do određenih promjena. Ranije određen plan odigravanja utakmica još nije zvanično potvrđen.






Tagovi