Fudbal

"Belgija je već završila ligu, uskoro bi mogla i Engleska!"

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Neki su ubeđeni u to...

Izvor: Michael Regan/Getty Images Europe

Engleska Premijer liga proglasiće uskoro kraj sezone!

Tako bar tvrdi Perpaolo Marino, direktor Udinezea.

Ako mislite da je to nevažno, onda verovatno ne znate da Udineze i Votford imaju iste vlasnike.

Zbog pandemije korona virusa stopirane su, na neodređeno vreme, sve evropske lige (osim beloruske).

Kada su u pitanju pojedine lige "petice", postoje određeni planovi kada bismo ponovo mogli da čujemo sudijsku pištaljku, ali je još uvek sve "u magli".

Da stavi tačku na sezonu, odlučio je Fudbalski savez Belgije, koji je za novog šampiona proglasio Klub Briž.

UEFA je oštro reagovala na taj manevar Belgijanaca i zapretila ostalim savezima da bi njihovi klubovi mogli da ostanu bez plasmana u evropska takmičenja ukoliko postupe na isti način.

Uskoro su, međutim, stigli blaži tonovi od strane predsednika Evropske fudbalske federacije, koji je u izjavi za slovenačke medije naveo da je preporučljivo da se, u slučaju da lige ne budu mogle da se nastave, državnim šampionima proglase ekipe koje su u trenutku prekida bile na prvim mestima.

Prvi operativac "zebri" navodi da bi to mogao da bude slučaj i u najjačoj ligi na Ostrvu, pa bi titula, posle tri decenije posta, pripala Liverpulu.

"Belgija je već završila ligu, a engleska Premijer liga je blizu toga da objavi slično saopštenje jer situacija tamo postaje sve ozbiljnija. Iskreno, preostaje nam samo nada da bismo nakon svega ovoga mogli da uživamo u čarima fudbala. Nisam toliko zabrinut za ovu koliko sam za sezone koje tek treba da uslede", rekao je Marino.

Tagovi