Fudbal

Glamur bogatih gradova ili lokalni heroj?

Autori mondo.me Jovan Terzić

Šta biste vi izabrali?

Izvor: Guliver/Getty Images/ Michael Regan

Posle 10 uspešnih godina, izgleda da je došlo vreme za rastanak Mančester sitija i Davida Silve. 

Sjajni španski fudbaler pre četiri meseca napunio je 34 godine, pa će najverovatnije na leto kao slobodan igrač napustiti "Etihad" i još jednim angažmanom privesti karijeru kraju. 

Samo, pitanje je gde će.

Pominje se povratak u domovinu (Las Palmas ili Betis), a već neko vreme je ovaj veteran na radaru Intera iz Majamija, kluba čiji je vlasnik Devijd Bekam.

Po pisanju italijanskih medija, međutim, posao svom bivšem igraču mogao bi da pokvari Milan, čiji su predstavnici navodno već kontaktirali Silvine menadžere. 

Sigurno je da pomenuta dva španska kluba ne mogu da ponude uslove kao italijanski ili američki, ali se u Las Palmasu uzdaju u emocije i izjavu sjajnog napadača sa Kanarskih ostrva od pre dve godine, kada je rekao da bi voleo da završi karijeru u lokalnom Las Palmasu.

Da li i dalje razmišlja tako, videćemo... Sigurno bi kod kuće bio dočekan kao heroj, dok ga u Milanu i Majamiju čeka glamur bogatih klubova, kao što je Siti.

David Silva je sa Mančester sitijem osvojio čak 13 trofeja, među kojima su četiri Premijer lige, dva FA kupa i pet Liga kupova.