Fudbal

Jokanović, Pantić, Paunović... ''Otišao je Mister, otišao je prijatelj''

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Nekadašnji srpski fudbaleri odali su počast legendarnom treneru.

Izvor: MN Press

U svojoj 72. godini napustio nas je Radomir Antićm nekadašnji trener Real Madrida, Atletika iz istog grada i Barselone, tri najveća španska kluba. Bivši selektor Srbije jedini je kom je to uspelo u karijeri.

Od nekadašnjeg fudbalera Partizana redom se opraštaju zvezde svetskog fudbala poput Ramosa, Kasiljasa, Pujola, Toresa i ostalih, ali i srpski fudbaleri koji su sa njim sarađivali. Nekima je bio kao otac tokom teških dana u Španiji.

Tako su se od sinoć na društvenim mrežama, pojavile poruke Slaviše Jokanovića, Milinka Pantića i Veljka Paunovića, igrača koji su devedesetih godina prošlog veka igrali u Španiji.

Nekadašnji trener Fulama je bio veoma kratak i Antiću se zahvalio samo za brigu za njega i njegovu porodicu.


Najviše reči upotrebio je Milinko Pantić, bivši igrač Atletika koji je sa tim timom beležio velike rezultate. Zajedno su radili u klubu iz Madrida, a saradnja je bila i više nego uspešna.

''Nije otišao samo Mister, umro je moj pravi prijatelj. Moj drugi otac, deda moje dece. Večno sam zahvalan, bez njega ne bih bio ovde. Počivaj u miru'', rekao je Pantić.

Od legendarnog trenera se oprostio i Veljko Paunović, svetski prvak sa omladinskom reprezentacijom Srbije 2015. godine. Bivši trener Čikaga je na tviteru ostavio poruku.


Tokom igračke karijere Radomir Antić je bio deo Partizana, Fenerbahčea, Saragose i Lutona, dok je kao trener uglavnom radio u Španiji. Vodio je tri najveća kluba, ali i Ovijedo, Seltu i Saragosu. Pored dva posla u Kini bio je i selektor Srbije.

Tagovi