Fudbal

Luton ne zaboravlja HEROJA Antića: Zauvek će pamtiti gol Mančester sitiju

Autor Mladen Šolak Izvor mondo.rs

I engleski klub oglasio se posle vesti o smrti svog bivšeg igrača, legendarnog Radomira Antića.

Izvor: YouTube/Dragan Vranic

U moru tužnih vesti, iz Madrida je u ponedeljak stigla još jedna koja je potresla i Španiju i Srbiju.

Čuveni Radomir Antić preminuo je u 72. godini.

Klub sa kojim je dostizao najveće vrhove, Atletiko Madrid, prvi je objavio vest o smrti trenera koji je "jorgandžijama" doneo duplu krunu. Potom su se oglasili njegovi bivši timovi - Barselona, Real Madrid i Partizan, u kojem je popularni "Mister" proveo čak osam godina igračke karijere.

Posle odlaska iz Humske 1976, Antić je dve godine igrao za Fenerbahče, dve za Saragosu, a karijeru je završio u Lutonu, gde je za četiri sezone ostavio izuzetno dubok trag.

Najpre je pomogao ekipi da osvoji drugu ligu i da se 1982. plasira u najviši rang, a onda je Luton opstao u najvišoj ligi 1983. upravo zahvaljujući "Radiju", kako su ga zvali.

U poslednjem kolu, u utakmici "biti ili ne biti" protiv Mančester sitija, Antić je dao gol kojim je u 86. minutu sačuvao svoj tim u ligi, a izbacio "građane" u niži rang.

Luton Radomir Antić (SPORT)
Izvor: YouTube/Dragan Vranic


Ove večeri, Luton je odmah reagovao povodom vesti o Antićevoj smrti, porukom na zvaničnom klupskom Twitter nalogu:

"Skrhani smo vešću da je preminula legenda "Tauna" Radomir Antić. Bio je istinski heroj 'Hatersa' u ulasku u ligu i u borbi za opstanak. Misli svih nas na Kenilvort roudu su sa njegovom porodicom i prijateljima u ovom neverovatno teškom trenutku. Počivaj u miru, Radi".


Jedan od navijača Lutona odgovorio je na tu poruku sećanjem na 1983. godinu i navedenu utakmicu protiv "građana".

"Istinska legenda. Ikona. Zauvek će biti poznat zbog kola kojim nas je održao u ligi i poslao Mančester siti dole. Bio je posle jedini čovek koji je vodio Barselonu, Real Madrid i Atletiko Madrid. Počivaj u miru Radi".

Antić je ostavio veoma dubok trag u Engleskoj...