Fudbal

Real Madrid: Bernabeu je večeras tužan...

Autor Nikola Janković Izvor mondo.rs

"Ove reči upućene su i svim madridistima, kao i svim klubovima u kojima je radio tokom sportske karijere, bilo kao igrač, bilo kao trener"

Izvor: Guliver, Angel Martinez/Getty Images Europe

Stigao je u Madrid 21. marta 1991. kako bi zamenio legendarnog Alfreda Di Stefana na mestu trenera i zadržao se na "Santijago Bernabeu" stadionu do 27. januara 1992. godine.

Posle toga postao je prvi trener u istoriji fudbala koji je vodio i Real Madrid i Atletiko Madrid i Barselonu.



Sva tri kluba sa mnogo tuge i jednako mnogo poštovanja oprostila su se večeras od jednog od najvećih u istoriji jugoslovenskog i srpskog fudbala.

"Real Madrid, predsednik i bord direktora duboko su potreseni vešću o odlasku Radomira Antića koji je bio naš trener od marta 1991. do januara 1992. Real Madrid upućuje najiskrenije saučešće porodici i prijateljima. Ove reči upućene su i svim madridistima, kao i svim klubovima u kojima je radio tokom sportske karijere, bilo kao igrač, bilo kao trener", napisano je u poruci na nekoliko svetskih jezika.

Radomir Antić preminuo je ovog ponedeljka u 72. godini posle kratke bolesti.

U međuvremenu, javnosti se obratio i kapiten Real Madrida, Serhio Ramos, čije reči slikovito opisuju kakav je uticaj na fudbal u Španiji imao Mister.

Njegov odlazak bio je udarna vest i na naslovnicama "Marke", "Asa"...