Fudbal

Karantin završen, srpski reprezentativci sad samo misle o povratku na teren

Autor Mirjana Šegan Izvor Sportski žurnal

Igračima Ajntrahta Filipu Kostiću i Mijatu Gaćinoviću istekala je obavezna mera samoizolacije i sada čekaju instrukcije kluba kada će moći da počnu da treniraju

Izvor: Guliver/Getty images/Mathias Hangst

Igrači Ajntrahta prethodne dve nedelje bili su u karantinu, nakon što je saopšteno da je jedan od prvotimaca bio pozitivan na korona virus.

I srpski fudbaleri Mijat Gačinović i Filip Kostić morali su u samoizolaciju kako bi ispoštovali mere.

Karantin je istekao, na sreću, nijedan od njih nije zaražen, i sada su dobili dozvolu da povremenu mogu da napuštaju domove.

"Očekujem da nam sada iz kluba jave šta sve možemo da radimo. Pogledaćemo kako je napolju, šta se dešava oko nas. Klub je proveravao sve igrače sa kojima smo imali kontakt. Rečeno nam je da ne mrdamo iz domova i strogo smo se pridržavali mera. Najvažnije je da se simptomi nisu pojavili kod nas", iaajvio je za "Sportski žurnal" Filip Kostić i dodao da je u redovnom telefonskom kontaktu sa saigračem Mijatom Gaćinovićem koji se, takođe, dobro oseća.

Kostić kaže da je poštovao sve mere i da sada sa nestrpljenjem očekuje da se vrati fudbalu.

"Pratim aktivnosti ostalih ekipa. Volfsburg je prvi krenuo, pa su se iz Bajerna pobunili. Kasnije je i Dortmund počeo da radi sa po dvojicom igrača na terenu. Možda ćemo i mi uskoro", optimistički poručuje iz Frankfurta.

On se nada da će i Bundesliga biti uskoro nastavljena.

"Sigurno ćemo igrati još ove sezone, verovatno bez publike. Neće nam biti lako. Ko se bolje bude oporavio od ove pauze postizaće uspešnije rezultate. Ostalo nam je još devet kola u prvenstvu, plan je da krenemo od početka maja i da završimo do kraja juna ili polovine jula. Sve ide ka tome da se period bez fudbala završi kako treba. Čini mi se da je u Nemačkoj prošao najveći talas zaraze, iako se priča da 80 odsto ljudi ima virus. Shvatili smo ozbiljno situaciju, pridržavali smo se svih mera", rekao je Kostić.

Tagovi